Uuendus! // Update!

Sunday, April 12, 2015

Nagu näha, siis on blogi välimus teinud läbi järjekordse uuenduskuuri. Sel korral olen asja veidi põhjalikumalt kätte võtnud kui varasemalt; kui eelnevalt piirdusin peamiselt Bloggeris pakutavaga, siis nüüd sai ka koodi kallal järatud. Eks arenguruumi veel on, kuid võrreldes eelneva paigutusega, on see ikkagi samm edasi. Ma ei tea, mis "inspiratsiooni/motivatsioonipuhang" mulle peale tuli, aga see nokitsemine pani mind kogu oma blogi kriitilise pilguga vaatama. Piilusin ka päris algseid postitusi, mis on pärit 2010/2011. aastast ja osaliselt tegelikult Tumblrist üle toodud. Just sel põhjusel olid toona postitatud pildid üliväiksed - Tumblri piirang - ja ma otsustasin enamuse neist sissekannetest kustutada.
Veel panin tähele, et märksõnade/labels määramine on mul aegade algusest täielik segapuder olnud, järjekindlus puudus. Nende korrastamine/süsteemi tekitamine võttis päris kõvasti aega. Igatahes ma loodan, et nüüd on märksõnade abil navigeerimine siin veidike arusaadavam.
Kuna ma olen alati pildipostituste lõppu lisanud muusikapala, siis päris palju oli ka selliseid postitusi, kus Youtube'i ekraani asemel haigutas suur tühjus - video oli vahepeal kustutatud/eemaldatud. Seetõttu otsustasin asendada need Groovesharki linkidega, mis võtavad vähem ruumi ja loodetavasti ei kao nii kergelt.
Mõtlesin selle peale, et võiksin teha postitusi ka muudel teemadel (nt ilu/toit/retseptid), aga pole selles osas veel päris selgusele jõudnud. Kas mul ikka oleks, millest rääkida? :D

Kokkuvõtvalt: mis siis muutus?

* Headeri all on nüüdsest menüü, kus on vajalikud lingid käepärast

*
Nipet-näpet ilupisted: fondid, tekstide asetus, profiiliinfo, otsing, favicon...jne

* Lisasin leheküljenumbritega navigeerimise! Vana kujunduse puhul häiris mind see kõige rohkem, et valikuteks olid ainult "newer posts" ja "older posts"

* Organiseeritud märksõnad/labels, millest nüüd loodetavasti ka mingit kasu on. Kõik fotopostitused on märksõnaga "photo", Lightroomi presetid "Lightroom preset" ja eraldi label ka LR3/LR4 kohta. Enimkasutatavad märksõnad on jaluses välja toodud.

* Sotsiaalmeedia jagamisnupud. Kuigi Bloggeris on võimalik neid ka otse lisada, sai kood (kunagi) kuidagi rikutud ja minul nad enam ei ilmunud. Seetõttu leidsin teise lahenduse vasakul ujuva riba näol

* Postituste (otselinkidel) lõpus on nüüd valik teisi postitusi samadel teemadel ehk nn related posts


Ei tulnud enne pähe vanast asetusest pilti teha, kuid õnneks archive.org päästab:

Header/footer before:



As you can see, the design of this blog has gone through another change. This time, I've paid more attention to customising it than I have in the past. There is definitely room for improvement but I find that it is a step forward compared to the previous layout. I haven't really spent that much time on this blog before and while fiddling with the code I started seeing more and more things that needed improvement. Looking at posts from the very beginning (2010/2011) when I imported this blog from Tumblr, made me realise that those entries are outdated (very small photos due to Tumblr's image size restrictions back then) and provide absolutely no significant content...so I deleted most of them.
Labeling was also a complete mess, there was just no consistency. It took me a while to organize them and sort things out but I hope navigating via labels is somewhat understandable now.
There was also a problem of Youtube videos at the end of each post...I should've known it wasn't the most reliable way of adding music - some videos get deleted/removed etc which is why I decided to replace Youtube videos with Grooveshark links which, I hope, will not get deleted as easily.
And finally I thought about adding variety in content by posting about various subjects such as beauty/food/recipes...but I haven't quite decided whether I really have anything interesting to share or not :D

In conclusion: what has changed?

* Added a navigation bar with useful links under the header

* "Beauty" tweaks: new fonts, alignment of text, profile info, search, favicon...etc

* I've installed page numbers instead of just "newer/older posts"

* Organized labels

* Social media share widget

* "Related posts" at the end of each post




No comments:

Post a Comment