Uus liige // New addition

Saturday, May 9, 2015

Minu objektiivide tagasihoidliku kogu uus pesamuna on nüüd Nikoni Nikkor 50mm 1.8D. Olin juba ammu mõelnud midagi uut soetada, aga senimaani polnud valiku osas otsusele jõudnud. Lõpuks sai määravaks ikkagi hind ja valituks osutus Eestis kõige soodsamalt saadaolev Nikkori objektiiv. Tegelikult ei ostnud ma seda muidugi ainult hinna pärast; sooviks oli saada midagi väikest ja kompaktset, mille maksimaalne apertuur oleks suurem kui mu senistel objektiividel. Kuna tegemist on nn fix-objektiiviga (50mm), siis zoomi tal ei ole ning eks see saab veidi harjumatu olema. Samasugune fix 50mm on tegelikult mu Industar 50, millega olen nüüdseks kuskil aasta "käppa harjutanud", kuid sellega on see häda, et Nikoni kerega ei saa teravustada lõpmatusse (kasutan seda objektiivi vaid lähivõteteks). Või õigemini - saab, kuid selleks tuleb ta lahti kruvida ja natuke nö tšikibrikit teha (mida ma küll korra tegin, kuid kangutama igaks juhuks midagi ei hakanud).
Olen tasapisi mõelnud ka kere väljavahetamise peale, sest sügisel saab mu Nikon D80 7-aastaseks ja paratamatult on hakanud ilmnema vananemise märke. Kõik need aastad on ta mind hästi teeninud, seega nuriseda ei saa kuidagi. Praegu aga jääb uus kere veel unistuseks, kuigi loodetavasti umbes aasta pärast võiks sellele juba rohkem mõtlema hakata.
Varsti teen postituse, kus räägin veidi lähemalt oma olemasolevast fotokraamist.
Kuna objektiivi sain kätte neljapäeval ja praegu on ka kiired ajad, siis eriti pole seda jõudnud veel katsetada, kuid mõned pildid senistest klõpsudest lisan siia juurde.

 //

Nikon Nikkor 50mm 1.8D is the newest member in my modest collection of lenses. Buying something new had been on my mind for quite some time, I just hadn't decided on what to buy. In the end, it came down to the price and I bought the cheapest Nikkor lens available in Estonia (mind you, it's much more affordable in USA, ~60+$ gap). Naturally the price wasn't the *only* reason, my goal was to get something small/compact with a bigger max aperture than any of my existing lenses...And so the 1.8D seemed like a good enough choice. There is no zoom, since it is a fixed-focus lens, so that might take some time to get use to. I've had some experience with my Industar 50, which is also a 50mm fixed lens, but it can't focus to infinity on a Nikon body (well, it can as far as I know, but you'd have to screw the lens open) and the max aperture is smaller than the 1.8D. Plus, there's no autofocus.
I've also thought about buying a new body because my Nikon D80 will be 7 years old in the fall and has really started to show its age...But nonetheless, it has definately served me well all these years. Realistically speaking, a new body is not in the cards right now, but maybe in the next year or so it might be a possibility.    
Since I received the lens on Thursday (and school keeps me busy these days), I haven't really had a good chance to test it out yet. These are just a couple of shots I've managed to take so far.

Katsejäneseks kursakaaslane ülikoolist // Guinea pig: a friend from university


No comments:

Post a Comment